MGC Topoloveni a investit in ultimii ani in extinderea complexului prin adaugarea unei fabrici de preparate din carne.

"Compania a modernizat si vechea fabrica, construita in 1901, care produce conserve de legume si fructe. Ultima etapa a modernizarii, respectiv cea a fabricii vechi, a fost realizatã printr-o investitie in valoare de 3,7 milioane de euro. In total, investitia in extinderea si modernizarea intregului complex, de la preluare si pana in prezent, insumeaza peste 14 milioane de euro", a declarat intr-un comunicat Nicolae Pauna, directorul general MGC Topoloveni, citat de Mediafax.

El a spus ca dupa ultima etapa de modernizare a vechii fabrici de prelucrare a fructelor si legumelor, MGC Topoloveni poate asigura capacitati de peste 30 tone pe zi de mancare gatita si specialitati traditionale. Banii necesari modernizarii provind din fonduri europene si credite bancare.

Complexul are peste 150 angajati, urmand ca numaarul acestora sa creasca la mai mult de 300, in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.

Suprafata totala a complexului este de aproape 6 hectare, pe care se afla fabrica de conserve legume-fructe, fabrica de conserve mixte si preparate din carne si fabrica de sosuri.

Istoria complexului incepe in anul 1901 cand a fost construita o fabrica de prelucrare a fructelor si legumelor. Aceasta s-a dezvoltat in urmatorii ani, devenind in 1941 una din cele mai importante fabrici ce aprovizionau cu marmelada soldatii aliati in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

In 2002, fabrica de conserve Topoloveni a fost preluata de catre compania MGC Topoloveni, apartinand familiei hotelierului libanez Mohammad Murad. Murad mai detine lantul hotelier Phoenicia, fabrica de pateuri Mandy, lantul de restaurante Spring Time si a derulat in ultimii ani o serie de afaceri imobiliare, construind si vanzand peste 2.000 de apartamente.