"Nu am venit cu gandul de a ma pensiona de la Hidroelectrica, desi evident ca m-ar fi onorat. (...) Pot sa anunt cu oarecare tristete, durere, dar pana la urma e ca un parinte care si-a crescut bine copilul, ajunge la varsta majoratului si ii dai drumul in lume sa se descurce, pe 8 iunie vom pune si noi pusca in cui si ne vom lua ramas bun de la un colectiv de oameni minunati, cu care in acesti ani, nu usori, am facut istorie", a declarat Borza.

Administratorul judiciar a facut si un bilant activitatii sale din ultimii ani la conducerea Hidroelectrica.

"In 2012 am preluat cea mai indatorata companie din Romania, cu 1,2 miliarde de euro datorii. Astazi Hidroelectrica nu mai datoreaza nimanui un leu. Am reusit performanta, fara sa tepuim pe nimeni, sa platim acesti bani la valoare nominala, ban pe ban. In 2012 am preluat o societate cu 177 de milioane de euro pierderi pe ultimele doua exercitii financiare. (...) In ultimii trei ani de zile, Hidroelectrica a incheiat exercitiile financiare cu un profit brut cumulat de peste 500 de milioane de euro. A reusit performanta o companie in insolventa, caz unic in lume, sa dea dividende actionarilor", a spus Remus Borza.

El a apreciat ca ceea ce s-a realizat la Hidroelectrica in perioada insolventei este un adevarat miracol economic.

"In acesti ani am reusit sa facem un miracol la Hidroelectrica, sa o transformam in cea mai eficienta, cea mai profitabila companie din Romania. (...) 500 de milioane de euro profit operational din 850 de milioane de euro cifra de afaceri", a precizat Borza.

Borza a mai explicat ca Hidroelectrica a alocat 1,2 miliarde de euro pentru investitii in perioada 2015-2020, desi a trecut printr-o perioada dificila de insolventa. In sustinerea afirmatiilor sale, administratorul judiciar a enumerat cateva dintre investitiile derulate de Hidroelectrica in ultima perioada.

"Anul trecut am semnat contractul de 75 de milioane de euro cu Stejarul, anul trecut am demarat in tromba finalizarea unor investitii, fie ca se cheama Dumitra, Bumbesti (...), o lucrare de 210 milioane de euro. (...) Domnul ministru (ministrul Energiei - n.r.) va avea onoarea saptamana viitoare sa inaugureze centrala de la Bretea, o centrala noua-nouta de 12 megawati, 78 de milioane de euro valoarea investitiei. (...) Deci iata ca avem investitii", a concluzionat Borza.

El a adaugat ca au fost alocate sume suficiente si pentru mentenanta, renuntandu-se doar la contractele cu firmele care capusau societatea.

"Si la mentenanta am taiat doar ceea ce au furat firmele prietene, alea vreo 200 de capuse. Bugetul de mentenanta a fost in fiecare an in jur de 45 de milioane de euro, ceea ce este mai mult decat indestulator", a precizat administratorul judiciar de la Hidroelectrica.

Hidroelectrica se afla din nou in insolventa din februarie 2014. Compania a mai fost anterior in procedura de reorganizare judiciara in perioada iunie 2012 - iunie 2013.