"Speram sa obtinem 300-350 milioane lei, maximul posibil", a spus Nita, citat de Mediafax.

Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, actiunile ar urma sa fie impartite in trei transe, similar ofertei de la Transgaz. Una va fi destinata investitorilor institutionali si salariatii Nuclearelectrica, iar alte doua destinate investitorilor de retail, in functie de volumul subscrierilor, potrivit proiectului.

Inainte de listarea la Bursa, Nuclearelectrica va emite actiuni noi, pentru majorarea capitalului cu 11,077%, din care 10% vor fi vandute la bursa, iar 1,077% vor putea fi cumparate de Fondul Proprietatea, in baza dreptului de preferinta.

Fondul Proprietatea detine in prezent 9,72% din actiunile Nuclearelectrica, insa cel mai probabil nu va cumpara actiunile care ii revin la majorarea capitalului, avand in vedere unele declaratii din luna aprilie ale managerului FP, Greg Konieczny. In AGA de bilant din luna aprilie, Konieczny le-a spus actionarilor ca Fondul Proprietatea ar participa la ofertele pe care le va derula statul doar daca va primi un discount foarte mare.

Daca actiunile ar fi fost vandute la pretul la care Fondul Proprietatea a evaluat participatia sa la Nuclearelectrica, la finele lunii aprilie, valoarea ofertei pentru 10% din titlurile producatorului de energie ar fi fost de aproape 666 milioane lei (154 milioane euro).

Listarea Nuclearelectrica este intermediata de consortiul format din firmele de brokeraj Swiss Capital si BT Securities. Compania este sub autoritatea Ministerului Economiei, statul detinand 90,28% din actiuni.