"Daca vorbim de calendarul IPO, la Hidroelectrica pregatirea ofertei a inceput deja, deci exista sanse sa o vedem listata dupa prima jumatate a anului viitor. La CEO Oltenia nu vedem nicio sansa sa fie listata prea curand. Acest proces este, din punctul nostru de vedere, suspendat. Si mai avem inca patru companii pe lista scurta pentru care se lucreaza la procedurile de listare", a spus joi Konieczny.

El s-a referit si la cazul Electrica, in care sustine ca primeste cele mai multe intrebari de la investitori.

"Speram sa ajungem la un acord la urmatoarea adunare generala a actionarilor", a mai spus managerul FP.   

In privinta rezultatelor financiare ale companiilor din portofoliu, Konieczny a mentionat lipsa de performanta de la Petrom, dar si rezultatele bune de la Hidroelectrica si de la companiile de electricitate.  

In structura portofoliului FP, 54% sunt companii nelistate, dintre care cea mai mare este Hidroelectrica. Dintre cele listate, OMV Petrom reprezinta 64,7% din portofoliu, iar pe locul doi se afla Romgaz, cu 22,4%.  

Managerul Fondului a amintit si de listarea pe piata de la Londra, sustinand ca a fost o decizie buna, care a adus vizibilitate si un numar mai mare de investitori. Fondul Proprietatea s-a listat la bursa de la Londra la finele lunii aprilie, pe sectiunea Specialist Fund Market, fiind tranzactionate certificatele de depozit globale avand drept suport actiuni emise de Fond.