Reprezentanţii companiei au precizat că loţiunea şi gelul de igienizare pentru mâini acţionează rapid, fiind "o măsură practică şi eficientă pentru apărarea sănătăţii."

"Acestea vin în completarea portofoliului actual, care cuprinde alte două tipuri de produse pentru igiena mâinilor şi a suprafeţelor: săpun lichid spumă antibacterian Gerovital Pure şi Nufăr Dezinfectant Universal", se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte distribuirea acestor produse igienizante, realizate în regim de urgenţă cu resursele existente, reprezentanţii Farmec susţin că vor fi prioritizate solicitările pentru consumul colectiv, din partea instituţiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19.

"Apoi, în funcţie de stocuri, produsele vor fi distribuite şi către canalele de vânzare pentru consumatorii finali", precizează sursa citată.

Totodată, reprezentanţii Farmec se află în dialog permanent cu autorităţile pentru obţinerea tuturor aprobărilor şi, de asemenea, cu furnizorii de materii prime, respectiv de ambalaje, în vederea livrărilor şi susţinerii pentru producţia de biocide în regim de urgenţă.

"Compania Farmec continuă cercetarea şi dezvoltarea unor noi dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe. Săptămâna aceasta, au fost trimise mostre în laboratoare externe acreditate pentru testări, care vor dura între 4 şi 5 săptămâni. Perioada de testare a eficacităţii este condiţionată de timpii de acţiune necesari evaluării acţiunii virucide, bactericide şi fungicide. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii. În acest moment, prioritatea numărul 1 a companiei Farmec este cercetarea şi dezvoltarea producţiei de biocide, folosindu-şi toate resursele pentru o soluţionare eficientă şi responsabilă în beneficiul sănătăţii publice", se mai spune în document.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, zilele trecute, că o serie de producători români doresc să-şi modifice sau să achiziţioneze linii de producţie de măşti şi combinezoane sanitare. Astfel, ministrul a preciat că cel mai mare producător de cosmetice din România, Farmec Cluj, va începe producţia de biocide.

El a adăugat că, în paralel, se acordă atenţie şi producţiei de biocide în România, pentru că, după închiderea Hexi Pharma, acestea se importă. Virgil Popescu şi-a exprimat speranţa ca, săptămâna viitoare, să înceapă și producţia de măşti sanitare la cel puţin la un producător, precum şi cea de biocide.

"Din discuţiile pe care le avem este vorba despre câteva milioane de măşti lunar la un producător. Mai am azi întâlniri cu mai mulţi producători. Aştept să finalizez aceste întâlniri, vom centraliza, vom vedea care poate să facă, pentru că este e o solidaritate foarte mare în rândul mediului de afaceri. Evident, pe măsură ce finalizăm şi concretizăm, unul câte unul proiectele pe care le începem le vom da public", a precizat ministrul.

El a subliniat că, de asemenea, se acordă atenţie şi producţiei de combinezoane pentru medici şi personalul sanitar.

Farmec Cluj-Napoca - cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc - rămâne un brand emblemă pentru România. Portofoliul companiei impresionează o lume întreagă prin produse moderne, concepute în laboratoare performante. Compania are certificare internaţională GMP şi comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 de ţări.