Astfel, toţi angajaţii care au călătorit în zone de risc trebuie să notifice companiile în care lucrează în cel mult 24 de ore de la data întoarcerii în ţară.

"AOAR apreciază şi recomandă, în spiritul asumării principiilor sustenabilităţii sociale, a mediului şi a bunei guvernări (ESG), introducerea în regulamentele interne ale firmelor a unor prevederi specifice: notificarea companiei de către toţi angajaţii care au călătorit în zone de risc, în termen de cel mult 24 de ore de la data întoarcerii în ţară; notificarea companiei de către toţi angajaţii care au intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19 sau în privinţa căreia există suspiciuni rezonabile privind posibilitatea de a fi infectată cu virusul, la cel mult 24 de ore de la luarea la cunoştinţă a evenimentului", se arată într-un comunicat al AOAR.

Ţinând cont de impactul global al COVID-19 asupra sănătăţii populaţiei şi a economiei, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România recomandă membrilor săi şi comunităţii de afaceri să acţioneze responsabil şi proactiv pentru a preîntâmpina răspândirea virusului şi a proteja angajaţii, populaţia şi firmele, precizează sursa citată.

"Răspândirea COVID-19 este un eveniment cu largi implicaţii economice, care testează buna guvernare a firmelor româneşti responsabilitatea lor faţă de toate părţile implicate (stakeholderi)", se mai arată în comunicat.

În România, au fost confirmate 8 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID - 19 (coronavirus), iar dintre aceştia 3 sunt declaraţi vindecaţi.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în carantină instituţionalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 12.158 e persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus a depășit pragul psihologic de 100.000, cele mai afectate țări fiind China, Coreea de Sud, Iran și Italia.