"Am discutat cu actionarul din Cehia si in ipoteza in care s-ar deschide privatizarile pentru distributiile de energie ramase vom fi interesati sa participam. (...) Voi lua primul zbor catre Praga daca se va lua o decizie asupra privatizarilor", a declarat Jan Veskrna.

Reprezentantii CEZ au initiat discutii pe aceasta tema cu autoritatile, dar raspunsul primit a fost unul general, a adaugat el. 

Intrebat de care dintre cele trei filiale de distributie ramase ar fi interesat CEZ (Transilvania Sud, Transilvania Nord si Muntenia Nord), Veskrna a spus ca depinde de disponibilitatea Romaniei de a privatiza, pe de o parte, precum si de modalitatea de vanzare aleasa, in bloc sau pe unitate separata. 

Jan Veskrna a mai spus ca probabil CEZ nu va face o oferta pentru toate trei, iar cea mai logica optiune pentru o singura filiala ar fi Muntenia Nord. 

In perioada 2005-2008 au fost privatizate cinci filiale Electrica, preluate de CEZ, Enel (Italia) si E.ON (Germania). 

CEZ a intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a preluat de la stat distribuitorul de energie Electrica Oltenia, si opereaza in prezent si mai multe hidrocentrale si parcuri eoliene. 

In 2011, veniturile CEZ din Romania s-au plasat la 2,5 miliarde lei, iar EBITDA s-a ridicat la 482,5 milioane lei. Pentru acest an CEZ estimeaza un avans al EBITDA la peste 900 milioane lei, sustinut de energia din surse eoline, produsa intr-un parc dezvoltat in Dobrogea.