"Instanţa a respins al doilea plan depus (de către fondul Haeres Equita) şi a declarat falimentul. Au fost numiţi doi administratori judiciari", a explicat acesta, potrivit Agerpres.

"În ceea ce priveşte activitatea industrială a fabricii, trebuie să înţelegem care sunt intenţiile administratorilor şi ale fondului Haeres. Este posibil ca activitatea industrială să continue în mod normal", a adăugat acesta.

"Angajaţii sunt supăraţi şi îngrijoraţi pentru viitorul lor'', a subliniat Bricola.

În luna mai 2015, consiliul de administraţie al companiei Borsalino a ales Haeres Equita după o licitaţie internaţională, pentru preluarea companiei producătoare de pălării, cu un personal de 120 de persoane.

În urma acestei preluări, compania a acumulat datorii de 30 de milioane de euro din cauza proastei gestiuni, iar fostul său patron, Marco Marenco, dat în urmărire pentru fraudă şi evaziune fiscală, a fost arestat în aprilie 2015 în Elveţia.

Instanţa din Alessandria a acceptat proiectul celor de la Haeres Equita - înainte de a formula o unei serie de cereri- şi într-un final de a respinge în decembrie 2016 un prim plan de restructurare, un plan de redresare care prevedea rambursarea către creditori.

Un al doilea plan a fost prezentat cu câteva săptămâni în urmă, însă a fost, la rândul său, respins.

Cunoscutul producător de pălării, ale cărui fedore au fost purtate de-a lungul timpului de către cele mai mari vedete de cinema, printre care Alain Delon şi Jean-Paul Belmondo, în filmul "Borsalino", sărbătoreşte în 2017 160 de ani de existenţă.