Luni dimineata, la Bursa de la Stockholm, titlurile Electrolux AB au scazut cu 15%, cel mai marev declin din iulie 2011.  

Departamentul Justitiei din SUA a cerut Tribunalului sa opreasca tranzactia din cauza temerilor ca aceasta ar putea duce la majorarea preturilor pentru consumatori.  

"Desi suntem dezamagiti ca aceasta achizitie nu va fi finalizata, grupul Electrolux este increzator ca are capacitatea de a-si continua expansiunea si de a-si dezvolta pozitia pe piata mondiala de electrocasnice", a afirmat directorul general Keith McLoughlin.  

Electrolux, care concureaza cu Whirlpool si LG Electronics pentru pozitia de lider al pietei mondiale de electrocasnice, a anuntat ca in T3 din 2015 profitul sau operational a urcat cu 8,2%, la 1,51 miliarde coroane (179 milioane dolari), peste estimarile analistilor, de 1,2 miliarde coroane.  

Vanzarile Electrolux la magazinele deschise de peste un an au crescut in T3 din 2015 cu 7% in America de Nord, iar compania si-a revizuit in crestere estimarile privind vanzarile in aceasta regiune, la 4 - 6%, fata de un avans de 3 - 5% previzionat anterior.

Piata europeana ar urma sa creasca cu 1 - 2%.  

Electrolux, companie care vinde masini de spalat, frigidere si aragazuri sub marcile AEG, Zanussi si Frigidaire, este prezenta in Romania din 1995 prin divizia de vanzari si marketing in Bucuresti, precum si prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care detine 99,52% din actiuni.