Discutiile pe tema proiectului de buget au durat aproximativ o ora, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului, si s-au desfasurat numai in prezenta ministrilor, consilierii fiind invitati sa paraseasca sala, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

"Discutiile au fost usor incordate, deoarece ministrii UDMR au reclamat in principal faptul ca fondurile alocate culturii si educatiei sunt sub nivelul din acest an si au insistat asupra faptului ca situatia nu poate ramane astfel. Ei au aratat ca Ministerul Educatiei, care deruleaza numeroase programe destinate minoritatilor, si Ministerul Culturii ar trebui sa beneficieze de fonduri cel putin la nivelul din acest an", au relatat sursele.

Potrivit acestora, discutiile intre Ministerul Finantelor si celelalte institutii vor continua in zilele urmatoare, pentru finalizarea proiectului de buget.

"Premierul Emil Boc a cerut fiecarui minister ca, inaintea discutiilor de la Finante, sa opereze o prioritizare drastica a proiectelor de investitii programate pentru anul viitor, proiecte care vor fi incluse detaliat in buget", au afirmat sursele.

Dupa analizele de la Ministerul Finantelor, la sfarsitul acestei saptamani, seful Guvernului se va intalni separat cu fiecare ministru in parte pentru "discutii finale" privind proiectul de buget.

Citeste si:

Presedintele Comisiei Europene nu aproba ipoteza lui Merkel si Sarkozy. "Toate statele UE ar trebui sa adopte euro"

Unde sa traiesti ca sa o duci bine. Top 10 tari in care speranta de viata este ridicata