Dupa Sesto Elemento (strict de circuit) si Veneno (doar 3 bucati x 2 mil. euro fiecare), italienii scot si un model de serie, intr-o masura tot limitata.

Masina “aduce pe drumul public emotia de pe circuit” – asa suna comunicatul de presa.

Supercarul este un Gallardo Super Trofeo revizuit, impachetat mai bine si livrat clientului cu mai multa putere. Are mult carbon, elemente glossy pe caroserie si neaparat dungile verde-alb-rosu.

Inauntru nu s-au schimbat multe de la generatia trecuta. Un bord imbracat in Alcantara, carbon, scaune sport, pedale din aliaj si logo-uri cu numele modelului - Squadra Corse.  

Motorul este un V10 de 5.2 litri si scoate 570 de cai la o greutate totala de 1.340 kg. De aici si indicativul masinii, 570.

Cifra “4” vine de la tractiunea integrala consacrata pe Lamborghini Gallardo. Cutia de viteze e automata cu 6 trepte si ajuta masina sa prinda suta la ora in 3.4 secunde. Viteza maxima e 320 de km/h, cu 0-200 km/h in 10.4 secunde.  

Autoturismul va fi lansat pentru public la Frankfurt. Inca nu se stie pretul. Un Gallardo LP570-4 Superleggera costa 230.000 de euro. Pretul noului Squadra Corse nu poate fi mult mai mare, dar nici mai mic.