Producatorul auto american are ca obiectiv reducerea costurilor cu 3 miliarde de dolari in 2017, pentru a creste profitabilitatea in 2018, chiar daca vanzarile din Statele Unite stagneaza, scrie News.ro.

Pretul actiunilor Ford a avut de suferit in timpul mandatului lui Fields din ultimii trei ani, astfel ca valoarea de piata a companiei a coborat sub cea a Tesla si General Motors.

Reducerile de locuri de munca, asteptate sa fie anuntate cel mai devreme in aceasta saptamana, au ca tinta angajatii permanenti, obiectivul fiind reducerea fortei de munca la nivel mondial a Ford cu aproximativ 10%, au spus sursele.

Nu este clar daca planul include si reducerea numarului de angajati platiti cu ora de la fabricile Ford din SUA si strainatate.

Ford are 200.000 de angajati in intreaga lume, intre care jumatate in America de Nord.

Desfiintarea unui numar mare de locuri de munca in Statele Unite ar putea declansa un conflict politic, din cauza rolului jucat de industria auto in timpul campaniei electorale de anul trecut si la inceputul mandatului presedintelui Donald Trump.

Ford incepe productia unui SUV de clasa mica la Craiova si angajeaza 1.000 de persoane

In Romania, producatorul auto american Ford a anuntat ca angajeaza  aproape 1.000 de persoane, in perioada aprilie-iunie, la uzina pe care o detine la Craiova, acestia urmand sa lucreze la productia viitorului model Ford EcoSport, care va demara in toamna.

Potrivit unui comunicat al companiei, numarul de angajati pe care Ford ii are la Craiova va ajunge astfel la 3.650 de persoane.

Ne bucuram sa putem anunta astazi ca adaugam aproape 1.000 de noi locuri de munca la uzina de productie de ultima generatie pe care o detinem la Craiova, aducand astfel numarul total de angajati la peste 3.650”, declara, in aprilie, John Oldham, presedintele Ford Romania. “Noile posturi merg in paralel cu transformarea uzinei, operatiune care a debutat in cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini productia viitorului Ford EcoSport”, a adaugat Oldham.

Ford Romania a inceput de procesul de recrutare a 976 de operatori de baza si calificati pentru a incepe, din toamna productia, la Craiova, a viitoarei generatii a SUV-ului de clasa mica Ford EcoSport. Angajarile sunt facute prin intermediul unei agentii de recrutare de personal.

Procesul de selectie a noilor angajati a inceput in luna aprilie si se va derula pana la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii nostri angajati, iar acestia vor incepe un program de formare specific pentru a intelege Sistemul Global de Productie Ford, precum si rolurile pe care le vor avea in pregatirea lansarii viitorului EcoSport”, a precizat directorul departamentului de resurse umane al Ford Romania, Marina Babara.

Fabrica Ford din Craiova trece printr-un proces de transformare necesar pregatirii uzinei pentru lansarea noului model. Astfel, reprezentantii Ford au anuntat recent ca un numar de 190 de roboti noi sunt in curs de instalare in fabrica de la Craiova, compania pregatindu-se de productia SUV-ului EcoSport.

Potrivit Ford Romania, anul trecut, vanzarile de SUV-uri au crescut in Europa cu mai mult de 30%, in timp ce vanzarile modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% si vor continua pe un trend crescator pe parcursul anului 2017. 

Ford a investit la Craiova, din 2008 pana in prezent, peste 1 miliard de euro, in productia de vehicule si motoare.

Anul trecut, Guvernul a aprobat extinderea pana la 31 decembrie 2025 a perioadei de realizare a productiei de automobile si de motoare asumate de Ford Romania, in conditiile in care pana la finalul anului 2019 producatorul auto a anuntat o investitie suplimentara de minimum 130 de milioane de euro, la Craiova. Potrivit Guvernului, 100 de milioane de euro vor fi folositi pentru introducerea in fabricatie a unui nou model de autovehicul la Craiova si alte 30 de milioane de euro pentru productia de motoare.

Executivul a modificat, in acest sens, o ordonanta de urgenta din 2008 prin care s-a acordat un ajutor de stat de 75 de milioane de euro companiei Ford Romania pentru implementarea si finalizarea proiectelor de investitii in fabrica de automobile si fabrica de motoare de la Craiova, in valoare totala de 869 milioane de euro.