"Ford Romania continua sa isi ajusteze volumul de productie in functie de cererea de pe piata si va opri activitatea in Sectia de Operatiuni Vehicule timp de cinci zile in martie, respectiv trei zile in aprilie. In ceea ce priveste Sectia de Productie motoare, nu anticipam zile fara productie in perioada urmatoare. Datorita flexibilitatii sistemelor noastre, putem reactiona in timp util la cererile din piata inclusiv prin majorari de productie", a declarat Ana-Maria Timis, purtatorul de cuvant al Ford Romania. 

Anul trecut, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprita pentru aproximativ 35 de zile, in timp ce la motoare productia a fost sistata timp de sapte zile. 

Ford produce in prezent la Craiova modelul B-Max si motoare pe benzina EcoBoost de 1,0 litri si 1,5 litri, acesta din urma echipand modele produse in America de Nord si Asia.

B-Max este produs doar la fabrica din Craiova, asamblarea fiind lansata la jumatatea anului 2012. 

Grupul american Ford va transfera de la Köln la Craiova, in 2017, o parte din productia modelului Fiesta, pentru a reduce costurile in contextul pierderilor masive inregistrate de operatiunile europene ale companiei dupa scaderea puternica a vanzarilor auto de pe continent. Informatia a fost publicata luni de ziarul german Bild, care citeaza surse apropiate Ford. 

Piata auto locala a inregistrat o crestere de 15,5% in luna ianuarie, comparativ cu aceeasi luna din 2013, la 4.797 de unitati, in cazul autoturismelor fiind inregistrat un avans similar (15,6%), la 3.855 de unitati, potrivit datelor comunicate de APIA.  Ford B-Max a fost cel mai exportat model in luna ianuarie, cu 6.308 unitati.