Mersul cu bicicleta este o tendinta care incepe sa se contureze si in Romania insa drumurile proaste, aglomeratia din trafic, riscul mare de accident si nu in ultimul rand mizeria din orase ii descurajeaza pe oameni.

Cu toate acestea, vanzarile de biciclete, mai scumpe sau mai ieftine, sunt in crestere.

Oferte de biciclete au si constructorii auto. Am fost sa vedem ce biciclete produc si au la vanzare Ferrari, BMW si Mercedes.

Ferrari are in reprezentanta biciclete atat pentru copii cat si pentru oameni mari.
 
Varful de gama la Ferrari este bicicleta CX70.Daca in cazul autoturismelor Ferrari produce exclusiv masini sport, in cazul acestei biciclete nu putem vorbi de sportivitate, in schimb, designul remarcabil , dotarile si accesoriile ii dau o nota clara de exclusivitate. Si pretul este exclusivist- aproape 3.000 de euro.

Tot la Ferrari gasim si o bicicleta de teren, CX50.Pentru cunoscatori, furca fata este produsa de Suntour, iar sistemul de franare si schimbatorul de viteze de Shimano, marci renumite in domeniu. Bicicleta costa peste 1.500 de euro.

In cazul BMW, constructorul auto nu se dezminte ca performante si design nici in cazul bicicletelor produse. Dupa cum spune si numele , BMW Mountain Bike Enduro este construita pentru off-road.

Pentru a prelua socurile, este dotata cu suspensie reglabila si in partea din spate. Si in cazul acestei biciclete piesele sunt produse de marci de top, Monitou, Shimano sau Wellgo. Revistele de profil  din strainatate au primit-o cu laude si au asezat-o alaturi de marcile de biciclete de varf in privinta performantelor. Si pretul este pe masura. Aproximativ 3.000 de euro.

Dealerii Mercedes din Romania se adreseaza in principal femeilor cand vine vorba de biciclete. Bicicleta Mercedes-Benz Fitness este recomandata de constructorul auto pentru doamnele si domnisoarele care vor sa se plimbe si in acelasi timp sa-si tonifice musculatura. Sub sa are si un sistem pe care poate fi montat un cos pentru bagaje. Stema Mercedes din fata va atrage cu siguranta priviri, iar oamenii se vor intreba “ oare cat costa?”. Peste 1.200 de euro.

Surprinzator sau nu, aceste biciclete produse de constructorii auto au si cumparatori. In general sunt cei foarte atasati de marca auto respectiva si sunt clienti fideli ai magazinelor de accesorii Ferrari, BMW sau Mercedes.

Daca vei cumpara o astfel de bicicleta trebuie sa te pregatesti, insa, si pentru glumele previzibile ce vor fi facute pe seama ei:Cati cai putere are? In cate secunde ajunge la 100km/h? Unde sunt airbag-urile? Cat consuma ?