Anthony Browne, presedintele Asociatiei Bancherilor Britanici, avertizeaza ca majoritatea boardurilor de conducere ale bancilor care isi au sediul in UK sunt cu degetul pe butonul de mutare, spunand ca cele mari au ca orizont primele luni ale anului 2017, in timp ce cele mai mici ar putea trece la actiune chiar inainte de Craciun, relateaza The Guardian. "Dezbaterea publica si politica din aceste zile ne duce in directia gresita." a declarat acesta.

Cu toate ca secretarul pentru Brexit, David Davis, da asigurari ca va lupta pentru a pastra conditiile actuale care se aplica in City of London, centrul financiar al capitalei regatului, politica guvernului de restriction libera circulatie in UK reprezinta o lovitura pentru acest obiectiv.

Browne este de parere ca industria bancara va suferi cel mai mult de pe urma divortului de UE deoarece spre deosebire de alte ramuri, in care doar se vor aplica noi taxe, aici apare si intrebarea daca bancile vor mai avea dreptul sa vanda aceleasi pachete financiare in interiorul blocului comunitar, fara sa fie nevoite sa renegocieze totul cu fiecare stat in parte. In momentul de fata, drepturile de "passporting" permit bancilor din UK sa ofere servicii companiilor si persoanelor fizice din Uniune fara vreun impediment. Acestea imprumuta laolalta in momentul de fata 1,1 trilioane de lire sterline.

Presedintele frances Francois Hollande se afla printre liderii politici care sustin ca Marea Britanie va trebui sa plateasca pretul despartirii. Iesirea de pe piata unica, un important pilon al economiei, au putea reintroduce taxele pentru importurile si exporturile de dincolo de Canalul Manecii. Browne spune politicienii care sustin obiective anticomerciale trebuie sa realizeze ca "ridicarea de bariere ne va face rau tuturor, nu doar in UK, ci si in restul Europei."

"Majoritatea bancilor internationale si-au format deja echipe care sa decida ce operatiuni trebuie sa relocheze pentru a-si putea continua activitatea, termenul pana la care este necesar sa se faca aceste schimbari si metoda optima de a le face. Londra va supravietui ca centru financiar global. Mediul financiar este inventiv si va gasi o modalitate sa treaca peste asta." a mai declarat Anthony Browne.